Na jaren een commerciële functie gehad te hebben, vroeg ik me af: Wat wil ik eigenlijk? Na een open dag van TCM, wat staat voor Traditional Chinese Medicine, wist ik het meteen: dit is wat ik zoek. Ik heb hierna de volledige HBO-opleiding TCM gedaan aan de  Academie voor Chinese geneeswijze Qing-Bai in Nijmegen, haalde daar de diploma’s voor de basisvakopleiding, klassieke Acupunctuur en TuiNa-massage, volgde een specialisatie in Chinese voedingsleer, en deed een stage in China, in een groot, regulier ziekenhuis. Ik heb hier op allerlei afdelingen meegelopen en zag mensen met uiteenlopende klachten als longaandoeningen, CVA, verlammingen, kanker en gordelroos pijnvrij worden of zich herstellen door acupunctuur, Tui-na massage, kruiden, cupping, moxa of guasha. Een prachtige en leerzame ervaring!

Sindsdien heb ik in mijn eigen praktijk veel cliënten gehad met heel uiteenlopende klachten. Ik heb gemerkt dat ik klachten aan o.a. rug, schouder, en armen maar ook problemen als stress, vermoeidheid, burn-out of een gewone verkoudheid vaak snel en effectief kan verlichten of verhelpen. Of seizoensafhankelijke somberheid, waarbij lichttherapie vaak veel uitkomst biedt. Mensen stellen hun vertrouwen in je. Dat neem ik niet licht. Elke cliënt is mijn uiterste inzet waard.

Door trainingen, jaarlijkse bij- en nascholingen en in het bezit van het diploma regulier Medische Basiskennis, ben ik vertrouwd met de westers-medische zienswijze en protocollen waardoor ik een brug kan slaan tussen de westerse en de Chinese denkwijze en de taal van reguliere artsen versta.

Het fascineert mij hoe de mens lichamelijk, geestelijk en emotioneel in elkaar steekt en hoe deze bij onbalans klachten veroorzaken. De Chinese geneeswijze heeft daar veel oog voor. Ze kent een geschiedenis van duizenden jaren en heeft als belangrijkste behandelmethodes de acupunctuur, oosterse voedingsleer, TuiNa massage, kruidentherapie en Tai Chi/Qi Gong. De basisgedachte is dat ziekte kan ontstaan wanneer de yin-yang balans in het lichaam verstoord is. Door deze verstoring in balans te brengen, is herstel mogelijk. Dagelijks zie ik in mijn praktijk het nut en de toepasbaarheid van de behandelmethodes die TCM biedt.

Als volledig gediplomeerd TCM-Therapeut ben ik lid van beroepsvereniging Zhong waardoor u aanspraak kunt maken op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Begrijpelijk als u eerst wat meer informatie wilt of uitleg wat u kunt verwachten. U kunt mij daarvoor bellen op 06-21267259.