Cliënten stellen me vaak de vraag: “Kan acupunctuur wel helpen bij deze klacht?” En de volgende vraag is vaak: “Maar hoe werkt acupunctuur dan eigenlijk?”

Acupunctuur is een natuurlijke geneeswijze die de levensenergiestroom (Qi) in het lichaam wil herstellen en weer in de natuurlijke balans wil brengen. Hierbij worden extreem dunne, flexibele naaldjes gezet op de acupunctuurpunten van de energiestromen in het lichaam (meridianen).

Al jaren wordt wereldwijd veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar acupunctuur. Uit dit onderzoek, maar ook uit bijvoorbeeld functionele MRI-scans komt vaak naar voren dat acupunctuur meetbaar resultaat oplevert bij heel uiteenlopende klachten en ziekten, bijvoorbeeld bij migraine, tenniselleboog, rugpijn, artritis, onvruchtbaarheid en allergieën.Ook meer psychisch gebaseerde klachten, zoals stress, rusteloosheid, burn-out, angsten, fobieën, onzekerheid en piekeren kunnen vaak met een zeer goed resultaat behandeld worden.

Volgens de Traditonele Chinese geneeswijze is een blokkade in de Qi-energiestroom de oorzaak van veel gezondheidsklachten. Acupunctuur is dan een middel om de onbalans in de orgaansystemen te manipuleren, dat wil zeggen dat er naaldjes gezet worden op acupunctuurpunten (knooppunten van meridianen) waardoor de energie weer kan stromen  zodat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en geharmoniseerd. Hierdoor kunnen niet alleen de symptomen maar ook de zogenaamde “wortel” of wel aard van de aanwezige verstoring worden aangepakt. Om die reden kunnen heel veel klachten behandeld worden via acupunctuur. Tijdens het consult kan ik u hier meer over vertellen. Ook kunt u mij vrijblijvend bellen voor meer informatie.

Meer informatie vindt u op:

www.zhong.nl

www.Qingbai.nl

https://www.evidencebasedacupuncture.org/who-official-position/

www.acupunctuur.startpagina.nl

www.acupunctuur.verzamelgids.nl

IMG_9912
IMG_9878
IMG_9925